Mirrors  don’t lie

In 2018 maakte de ‘witte blueskoning’ zijn comeback met een gloednieuw album genaamd I Am Back. Gevolgd door een live-album op cd en dvd ter ere van Oscar’s 50-jarig jubileum op het podium. De release van zijn laatste album ‘Mirrors Don’t Lie’ laat horen dat Oscar Benton samen met Johnny Laporte de kans greep om een ​​album uit zijn comfortzone op te nemen. ‘Mirrors Don’t Lie’ is geen voorspelbare bluestrip maar een terugblik op Oscars leven.

Met ‘Mirrors Don’t Lie’ brengt Johnny Laporte een album uit waarvoor hij elk nummer schreef. Dit album, dat al meer dan veertig jaar lid is van Barrelhouse, is het bewijs van Johnny’s schrijversvaardigheden en persoonlijke ideeën.

Met het leven van Oscar Bentons in het achterhoofd begint ‘Mirrors Don’t Lie’ een nieuw hoofdstuk in hun beider opnamecarrière. Omringd door muzikanten en vrienden is het resultaat een verrassende mix van verschillende stijlen, die Oscar uit zijn comfortzone haalt. Maar de manier waarop Oscar de nieuwe nummers omarmde, bewijst dat hij zich comfortabel genoeg voelt om de uitdaging aan te gaan die Johnny Laporte hem bood.

Bestel dit album via Bol.com

50 YEARS LIVE ON STAGE

Vijftig jaar van podium naar podium, van blueszangeres tot een leven vol blues. Luister goed naar de tekst van Bensonhurst Blues, de manier waarop Oscar de woorden tot leven brengt en tot een wereldhit maakt, en je hoort een nummer dat in slechts enkele coupletten het spirituele hartzeer uitdrukt van het ontkennen van je roots en proberen je aan te passen aan een vreemde cultuur die nooit de jouwe zal zijn.Hij betuigt zijn respect aan de oude meesters door nooit alleen maar een saaie, voorspelbare kopie van hun originelen op te dienen. En door al die jaren heen heeft hij de muzikanten die naast hem speelden en nog steeds spelen in de Oscar Benton Bluesband geholpen om hun eigen muzikale en persoonlijke doorbraken te bereiken.

Oscar’s muzikale carrière is een achtbaanrit geweest, ongeëvenaarde hoogtepunten gecompenseerd door momenten van noodzakelijke compromissen. Maar het was de rit die Oscar de kracht gaf om door te gaan, iets wat je zult ervaren door dit album van zijn levenswerk. De kracht van Oscar Benton ligt in het simpele feit dat zijn unieke manier van spelen en zingen van bluesmuziek zich gedurende een halve eeuw heeft ontwikkeld, jaren van geleidelijk schakelen tussen interpretatie en ervaring. 

Bestel dit album via Bol.com

I AM BACK

Het idee achter ‘I Am Back’ kwam als een verrassing, zoals Johnny Laporte onthult: “Het is begin februari 2016 als Oscar zijn verjaardagsfeestje geeft. Mensen praten, drinken en er wordt muziek gemaakt. Plotseling staat Oscar op en zingt deze prachtige versie. van Sinatra’s My Way. Ik ben sprakeloos. Iedereen is sprakeloos en verrast dat hij dit nog steeds kan.

Na dit feest ging ik wekelijks bij Oscar langs. We toverden een kamer in zijn verzorgingshuis om tot studio waar we liedjes opnamen. Voordat we het nieuw hadden, namen we samen een volledig album op. Het was geweldig!”

Het vuur in het hart van Oscar Benton leefde nog en op zijn album ‘I Am Back’ liet hij horen dat hij nog niet klaar was om met pensioen te gaan.
Als je de songteksten van het album wilt downloaden, graag gedaan!

Bestel de LP (Collectors item) via Bol.com